aA+
aA-
Grabar en formato PDF
No hi va haver delicte de rebel·lió a Catalunya
Vídeos contra mentides
Martí Caussa

No hi va haver rebel·lió: ni el 20-S, ni l’1-O, ni el 27-O.

Ho han confirmat els jutges alemanys deixant en ridícul a Llarena, el qual ha retirat les ordres internacionals de detenció contra els polítics exiliats.

L’argumentació dels jutges alemanys és clara:

"La disposició penal alemanya d’alta traïció segons l’article 81 del Codi Penal assumeix un nivell de violència que no va ser aconseguit per les disputes a Espanya.

El referèndum l’1 d’octubre de 2017 en si mateix no va provocar aquest nivell de violència per la mateixa raó que no havia estat capaç de conduir directament a la separació d’Espanya i, segons la voluntat de Puigdemont, només pretenia ser el preludi de futures negociacions. Els violents enfrontaments entre els que estaven disposats a votar i la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, en particular davant de diversos col·legis electorals, no haurien arribat a un grau que hagués amenaçat greument l’ordre constitucional espanyol".

És bàsicament el mateix argument que ja havien expressat el novembre passat més de 100 professors de dret penal: perquè hi hagi delicte de rebel·lió o de sedició cal que hi hagi hagut violència. I en el cas català no n’hi va haver, van ser grans mobilitzacions pacífiques i no violentes.

La conclusió és que el relat sobre la rebel·lió és una mentida.

Això era evident des de molt abans per la gent que havia participat en el fets o havia vist les imatges de TV3 i les que omplien les xarxes. Però el boicot d’aquests imatges per part de les grans cadenes estatals ha amagat a molta gent el que va succeir realment.

Ara dos documentals molt bons, sobre el 20-S i l’1-O, estan disponibles a YouTube en diverses llengües. Tothom que els vegi podrà comprovar que que el 20-S hi va haver manifestacions pacífiques contra l’escorcoll de la Guardia Civil a la delegació d’Hisenda i contra l’intent de la policia d’entrar sense ordre judicial a la seu de la CUP. I que l’1-O hi havia una munió de gent pacífica però decidida que volia votar, que la policia la va reprimir brutalment a molts llocs, i que al final, malgrat tot, van votar més de dos milions de persones.

Val la pena difondre aquest vídeos, perquè són un testimoni del que va succeir realment i un poderós argument contra la mentida de la rebel·lió:

20-S català: https://youtu.be/LVKbl4_ufYU

20-S castellà: https://youtu.be/5bN8ZM-V4Jo

20-S anglès: https://youtu.be/do5KQV5Qgow

20-S francès: https://youtu.be/H20ZuPfEjOI

1-O català: https://youtu.be/KWLto7JBjrk

1-O castellà: https://youtu.be/tKQ4NDN-G7A

1-O francès: https://youtu.be/xHtoaIK69uE

1-O anglès: https://youtu.be/MmszwyfInNY

Ara Carles Puigdemont, el suposat cap de la rebel·lió és lliure a Europa, igual que els altres sis exiliats. Però no poden tornar a l’Estat espanyol si no volen ser empresonats i jutjats per rebel·lió com els sis consellers, la presidenta del parlament, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Javier Pérez Royo ha opinat que: "Els delictes enumerats pel Tribunal Superior de Justícia de Schleswig-Holstein han desaparegut del radar de la justícia espanyola. Per sempre. Per Carles Puigdemont i per a tots els altres". Però de moment no és així i els advocats de Puigdemont li han aconsellat que limiti els seus moviments al territori europeu a excepció de França.

L’advocat i ex-jutge Elpidio José Silva també opina que és il·legal que Llarena rebutgi l’euroordre. I posa de relleu la contradicció de mantenir la acusació de rebel·lió per a les persones que són a presons espanyoles:

“La imatge que es dóna és que si resideixes a Espanya, t’acusen de rebel·lió i si no resideixes a Espanya, no. Aquest judici no té les condicions mínimes per a continuar, perquè tothom podria sospitar que Junqueras i la resta de polítics que hi ha a la presó, són acusats per rebel·lió senzillament perquè eren a Espanya. Si haguessin marxat, tindrien millors condicions. És més, si s’escapessin de la presó i apareguessin a Alemanya, ja no podrien ser jutjats per rebel·lió. Els acusarien d’un delicte malversació i de trencament de condemna, que és molt més dèbil que el delicte de rebel·lió. És a dir, que escapant-se de la presó, podrien evitar la presó”.

Ni els fets que mostren els vídeos ni la justícia europea donen credibilitat a la rebel·lió. Aquesta acusació només es manté per justificar la involució democràtica que va suposar l’aplicació de l’article 155 i per terroritzar les possibles mobilitzacions pacífiques que qüestionin el règim monàrquic consagrat per la constitució de 1978.

Imaginem per un moment que la petició d’un referèndum sobre monarquia o república pren volada, que consultes com la de Vallecas comencen a proliferar, que el parlament d’alguna comunitat autònoma organitza un referèndum sobre el tema, tot de forma pacífica i no violenta. Els impulsors d’aquesta iniciativa serien jutjats pel delicte de rebel·lió, tal com s’està fent ara amb els presos polítics catalans. Amb el seu judici el que es criminalitza és la mobilització massiva i pacífica per canviar la constitució davant del bloqueig imposat pels partits majoritaris.

I al mateix temps, amb el pretexte de combatre el nacionalisme català, s’està apuntalant amb el garrot una ideologia essencialista, excloent i antidemocràtica: el nacionalisme espanyol que es defensat per les forces que controlen les institucions de l’Estat.

21/07/2018

Facebook Twitter Telegram RSS

vientosur.info | Diseño y desarrollo en Spip por Freepress S. Coop. Mad.
 
Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual Los contenidos de texto, audio e imagen de esta web están bajo una licencia de Creative Commons